Storing? dit kunt u zelf doen!

storings.gifHebt u onverhoopt problemen met uw CV ketel, dan kunt u alvorens de installateur te bellen alvast een aantal zaken controleren om het probleem misschien zelf op te lossen.

Hebt u onderstaande handelingen en controles al uitgevoerd, neem dan contact met ons op.


 • Controleer de waterdruk,
  is de waterdruk te laag dan moet het systeem bijgevuld en ontlucht worden. Meestal staat in het boekje wat bij de CV ketel hoort, beschreven welke stappen u hiervoor moet nemen; dit boekje vind u vaak aan de binnenkant van het servicepaneel van de CV ketel.

LET OP: U moet het systeem NOOIT bijvullen als de ketel net gedraaid heeft! Wacht met bijvullen totdat de watertemperatuur tot ongeveer 40 graden celsius gedaald is.


 • Controleer de thermostaat in de woonkamer,
  is dit een thermostaat op batterijen controleer dan of de batterijen misschien leeg zijn. Als dat het geval is vervang deze dan door batterijen van hetzelfde type (goede alkaline batterijen met een lange levensduur, bijvoorbeeld duracell); gebruik geen oplaadbare batterijen.


 • Wanneer is de storing ontstaan,
  wat voor cijfer (s) en/of letter (s) geeft de CV ketel aan in het display. Neem voor de zekerheid de handleiding van de CV ketel nog even door of u alle stappen hebt doorlopen.

 • Bij de meeste storingen aan de CV ketel voldoet het door de 'reset' knop in te drukken zodat de ketel gaat herstarten.
  Als dit 1 keer gebeurt en de storing treed niet meer op dan hoeft er niets aan de hand te zijn, moet u meerdere malen per week de resetknop indrukken maakt u hier dan melding van bij ons en wacht niet totdat de CV ketel helemaal niet meer herstart. 
  U loopt dan het risico dat u moet wachten totdat de monteur bij u is, dus is er echt iets aan de hand, waarschuw ons dan tijdig.
Nefit FC vasco bosch logo logoremeha.jpg vaillant logo  acova cenvax.jpg FC-LOGO-IthoDaalderop Cfl_180
 jaga  zehnder dds  unetovni logo  danfoss tece radson

honeywellbrugman.jpg