Wat is duurzame energie?

duurzame_energie.jpgDuurzame energie is energie die niet wordt opgewekt door aardolie, aardgas of steenkool te verbranden, maar door schone, onuitputtelijke bronnen. Duurzame energie wordt daarom ook wel hernieuwbare energie genoemd.

Windenergie en zonne-energie zijn de bekendste voorbeelden. Maar er zijn meer soorten duurzame energie: biomassa, aardwarmte, waterkracht, energieopslag en warmtepompen. Een andere term voor duurzame energie is groene energie. Groene energie is een breder begrip dan groene stroom. Groene energie kán gebruikt worden voor de produktie van elektriciteit, maar dat hoeft niet. Bij het vergisten van biomassa bijvoorbeeld komt gas vrij ('groen gas') en aardwarmte kan gebruikt worden om bijvoorbeeld uw huis op de juiste temperatuur te brengen ('groene warmte').


Comfortabel en energiezuinig wonen
Het klimaat in uw woning kan een belangrijke bijdrage leveren aan comfortabel wonen. De juiste temperatuur, voldoende verse lucht en een goede luchtvochtigheid zorgen ervoor dat u zich comfortabel en behaaglijk voelt.

Maar onder comfort valt meer. Bijvoorbeeld: eenvoudige bediening van apparatuur, een goede temperatuurregeling, fraaie designradiatoren, een sfeervol haardvuur, snel en voldoende warm tapwater of een functionele badkamer.

De hier genoemde informatie, ideeën en oplossingen kunnen u helpen bij het kiezen van een voor u geschikt systeem. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan energiebesparende systemen en duurzame energie, zoals warmtepompen, zonlichtboilers en houtgestookte cv-ketels. Dat is goed voor het milieu én uw portemonnee.

Installatieburo Treba werkt graag mee aan een beter milieu mét behoud van comfort zoals u dat gewend bent! Daarom bieden wij oplossingen voor consument en bedrijf om via duurzame energiebronnen electriciteit, warmte en warm water te verkrijgen.

Neem de diverse mogelijkheden eens door via het menu aan de rechterzijde.

Nefit FC vasco bosch logo logoremeha.jpg vaillant logo  acova cenvax.jpg FC-LOGO-IthoDaalderop Cfl_180
 jaga  zehnder dds  unetovni logo  danfoss tece radson

honeywellbrugman.jpg