Houtgestookte Centrale Verwarming

Bespaar 30 tot 40% op stookkosten met hout!

Verwarmen van uw woning of bedrijfspand met een Hoog Rendement houtketel is niet alleen zeer milieuvriendelijk, maar bespaart boven¬dien 30 tot 40% op stookkosten! En bedrijven profiteren van investeringsaftrek.

 

HR houtvergassing cv-ketel
viessmannvitolighout.jpgHoog Rendement hout cv-ketels werken volgens het principe van houtvergassing. Bij de juiste manier van vergassen van hout komt net zoveel kooldioxide (CO2) vrij als een boom tijdens het groeiproces opneemt. Hiermee is de cirkel rond, er ontstaat geen extra CO2-uitstoot. Om deze reden is stoken met biomassa, zoals hout, volgens het Wereld Natuur Fonds het schoonste alternatief voor brandstoffen als aardgas of stookolie.


Handmatig of volautomatisch
okofen_pellematic_hout.jpgHR houtvergassing cv-ketels zijn verkrijgbaar in een handbediende en automatische versie:

  • De handbediende versie vult u eens per dag met houtblokken. Warmte die niet direct nodig is wordt opgeslagen in een buffervat.
  • De volautomatische versie voorziet zichzelf van houtpellets (korrels) vanuit een reservoir waar¬door u onafgebroken kunt stoken.

 

Aantrekkelijk voor grotere woningen of bedrijven
Hout stoken is financieel erg aantrekkelijk voor woningen of bedrijven met een aardgasverbruik vanaf ca. 5.000 m3 per jaar of als er olie of propaan wordt gestookt. Een houtketel met boiler en/of voorraadvat moet, vanwege gewicht en afmetingen, op de begane grond worden geplaatst. Bijvoorbeeld in een berging, garage, of schuur, grenzend aan of dicht bij de woning.


houtpellets.jpgHoutpellets als brandstof
Houtpellets worden onder hoge druk geperst uit houtafval van de houtverwerkende industrie. Dankzij de eenvoudige beschikbaarheid zal de pelletprijs nauwelijks stijgen. Pellets worden in zakken of los per tankauto geleverd. In het laatste geval worden ze via een slang direct in een reservoir geblazen.

Nefit FC vasco bosch logo logoremeha.jpg vaillant logo  acova cenvax.jpg FC-LOGO-IthoDaalderop Cfl_180
 jaga  zehnder dds  unetovni logo  danfoss tece radson

honeywellbrugman.jpg