Tips

Bad eruit... douche erin!

douche.jpgOp een gegeven moment kan het zijn dat douchen in het bad niet meer gemakkelijk en veilig is. We kunnen dan het bad door een comfortabele douche vervangen, zonder dat de hele badkamer verbouwd moet worden. Voor veel voorzieningen bestaan er subsidiemogelijkheden. Wij helpen u graag met de aanvraag.

Veiligheid en comfort

 

Uiteraard hebben wij ook ruime ervaring met het toepassen van voorzieningen om de veiligheid in uw badkamer of toilet te vergroten.

Bijvoorbeeld beugels voor het opstaan van het toilet of als steun bij het douchen, bad of wastafel. Of een handig douchezitje met of zonder armleuningen. En zelfs een in hoogte verstelbare wastafel of douche voor gebruik met rolstoel.

Treba levert onder andere producten van Linido en is topinstallateur die in opdracht van diverse gemeentes en de GGD deze voorzieningen installeert.  

linido.gif

 

 

Beste plaats voor de wasautomaat

wasmachinebadkamer.jpgDe wasautomaat staat vaak in de badkamer, omdat daar de was meestal wordt verzameld en dus zo de machine in kan. Maar als de badkamer een relaxruimte wordt, is er misschien wel een betere plek te bedenken. Bijvoorbeeld de zolder, bijkeuken of berging. Het aanbrengen van de afvoer, water en elektra is meestal geen probleem. Zelfs op een zolder met houten vloer kan hij trillingsvrii en zonder risico voor lekkage geplaatst worden.

Verlaagd plafond

verlaagd_plafond_badkamer.jpgVeel toegepast worden stuc- of lamellenplafonds, waarbij de laatste in vele kleuren aluminium, kunststof of MDF verkrijgbaar zijn. Behalve ideaal om leidingen weg te werken, kan een verlaagd plafond ook bijdragen aan de stijlvorming en sfeerbepaling van uw badkamer. Denk bijvoorbeeld aan het inbouwen van halogeenverlichting.

Elektra en sfeervolle verlichting

verlichtingbadkamer.jpgEen of twee contactdozen bij uw wastafel, voor een föhn, elektrische tandenborstel of scheerapparaat, is zeer comfortabel. En goed uitgekiende verlichting, in combinatie met bijvoorbeeld een dimmer, schept de juiste sfeer om te relaxen. Maar ook het esthetische- en veiligheidsaspect spelen een grote rol. Contactdozen en schakelmateriaal zijn in diverse kleuren en modellen verkrijgbaar, passend bij elke badkamerstijl.

Verwarming

verwarmingbadkamer1.jpgEen handdoekradiator is comfortabel en functioneel. Hij kan worden aangesloten op de cv, elektrisch of een combinatie van beiden. Elektrische vloerverwarming is ideaal voor heerlijk warme voeten en een droge vloer. En als je moet woekeren met de ruimte, dan kan een infraroodstraler of kleine convector met ventilator uitkomst bieden.

Goede ventilatie een must

ventilatorbadkamer.jpgVentilatie is een aspect wat vaak te weinig aandacht krijgt. Door waterdamp ontstaat hinderlijke condensvorming op spiegels en tegels. Het tast hout- en schilderwerk aan, maar veroorzaakt ook schimmelvorming op plafonds en muren. Waterdamp en hinderlijke geurtjes kunnen alleen worden afgevoerd als er ook lucht wordt toegevoerd. Dat kan via een spleet onder de deur of een rooster. Het openen van een raam is meestal onvoldoende. De beste oplossing is een ventilator in de wand of het plafond, zodanig dat de luchtstroom de hele badkamer doorspoelt.

Nefit FC vasco bosch logo logoremeha.jpg vaillant logo  acova cenvax.jpg FC-LOGO-IthoDaalderop Cfl_180
 jaga  zehnder dds  unetovni logo  danfoss tece radson

honeywellbrugman.jpg