Weersafhankelijke regeling

Het toepassen van een klokthermostaat met weersafhankelijke regeling in combinatie met thermostaatkranen op de radiatoren is de beste, meest comfortabele en energiebesparende oplossing. De weersafhankelijke (WA) regeling meet de buitentemperatuur en zorgt ervoor dat het c.v.-water altijd warm genoeg is om de vertrekken voldoende te verwarmen.

Met thermostaatkranen voor de naregeling kunt u per vertrek op elk moment van de dag precies de temperatuur instellen die u wilt. Comfort voor iedereen in huis. Behaaglijk warm in de woonkamer, de studeerkamer van de kinderen en lekker fris in de slaapkamers.

Het gebruik van een open haard of zoninstraling in het vertrek met klokthermostaat verstoort de regeling in de rest van het huis niet. Ideaal voor woningen met kantoor of praktijk aan huis.

De werking uitgelegd:

Zolang er in de woonkamer een thermostaat gemonteerd is die de CV-installatie regelt aan de hand van de temperatuur in de woonkamer kan de temperatuur in de overige vertrekken nooit onafhankelijk daarvan geregeld worden. Dat is wel mogelijk met een volledig weersafhankelijk regeling. Zo'n regeling bestaat uit:

  • weersafhankelijk_regelen.jpgEen weersafhankelijke regelaar.
  • Een schakelklok (in de woonkamer).
  • Radiatorthermostaten op alle radiatoren, ook in de woonkamer.
  • Een drukverschil/overstortregelaar tussen aanvoer- en retourleiding van de cv-installatie.

 

De weersafhankelijke regelaar houdt voortdurend het CV-water op de gewenste temperatuur. Met de schakelklok bepaalt u de wanneer de installatie normaal of verlaagd draait. Met de radiatorthermostaten kan de temperatuur in elk vertrek onafhankelijk van de andere vertrekken geregeld worden. De drukverschil/overstortregelaar zorgt ervoor dat er nog CV-water rondgepompt kan worden als alle radiatorthermostaten gesloten zijn.
Dit is de aangewezen regeling als onafhankelijke regeling per vertrek gewenst is of als in de woonkamer een warmtebron (houtkachel, openhaard) aanwezig is.
Bij deze regeling moet de pomp van de CV-ketel voortdurend draaien.

weersafhankelijke_regelingen.jpg

Nefit FC vasco bosch logo logoremeha.jpg vaillant logo  acova cenvax.jpg FC-LOGO-IthoDaalderop Cfl_180
 jaga  zehnder dds  unetovni logo  danfoss tece radson

honeywellbrugman.jpg