Zonne-energie

zonenergie.jpgEnergie besparen, wie wil dat nou niet?

Door een zonnesysteem te plaatsen beschermt u ons leefmilieu en verzekert u zich uw warm water te produceren tegen een gunstige prijs en dit gedurende een zeer lange periode.
Zonne-energie is natuurlijk, hernieuwbaar, gratis, onuitputtelijk en is niet onderhevig aan de schommelingen van de internationale economie.

 

In woningen en utiliteitsgebouwen (zoals kantoren, ziekenhuizen, scholen) kan zonne-energie op verschillende manier worden benut:

 • Thermisch

  Passief: door het licht dat in een gebouw valt direct om te zetten in warmte.
  Actief: door een medium (meestal water) te verwarmen en deze warmte op een andere plaats benutten, bijvoorbeeld om warm tapwater te maken (door middel van een zonneboiler). Door plaatsing van een zonneboiler kunt u bij het douchen en afwassen de warmte van de zon benutten.
  De boiler bevat water dat via de zoncollector is verwarmd en wordt opgeslagen in de voorraadboiler. Dat warme water gaat dan via de CV combiketel naar uw kranen, dit voorkomt de groei van de legionella bacterie.

  Bij de meeste PV systemen (PV staat voor photovoltaic, de Engelse vertaling van fotovoltaïsch) heeft u ook opbrengst als de zon niet schijnt. De zon collector die deel uit maakt van de totale zonneboiler zet zon energie om in warmte. Op de afbeelding hieronder kunt u bekijken hoe Zonne-energie werkt.

  zonneenergie.jpg   
 • Fotovoltaïsch (PV systeem)

  zonelectra.gifWerkt door het zonlicht om te zetten in elektriciteit.

  Een elektra paneel zet zonne-energie om in elektra. Zonnecellen zeten licht om in een spanningsverschil (volt); de zonnecellen bestaan uit een positief en een negatief geladen laag. Deze worden gescheiden door een tussenlaag.
  Als er licht op de zonnecel valt, ontstaat er een spanningsverschil tussen beide lagen. Hierdoor ontstaat er een elektrische stroom met het bij elkaar komen van de positieve en de negatieve laag.
Nefit FC vasco bosch logo logoremeha.jpg vaillant logo  acova cenvax.jpg FC-LOGO-IthoDaalderop Cfl_180
 jaga  zehnder dds  unetovni logo  danfoss tece radson

honeywellbrugman.jpg